Nico HuijbregtsNico-nl.htmlNico-nl.htmlshapeimage_1_link_0

Pianist, componist, beeldende kunstenaar

ENPers-en.htmlPers-en.htmlshapeimage_3_link_0

Over Dialogue Dreams

Jazzflits: Het resultaat is verbluffend: sprankelende improvisaties. Met zijn muzikale gesprekspartners bestrijkt hij een heel scala aan emoties en stemmingen. (...) Hoe goed de pianist zijn duopartners heeft gevonden, is vooral ook te horen in de duetten met pianiste Laia Genc. Het slotstuk van de dubbel-cd, Touzalinia Belladonna, klinkt alsof het uit de gedachtegang van één pianist komt – met een subtiel toucher en een enorme fantasie. Deze laatste muzikale samenwerkingsvrucht is er een om te koesteren.

Jazzenzo: Pareltjes zijn het, deze 24 duo-improvisaties van pianist Nico Huijbregts die hij met zes muzikanten uit het Nederlandse improvisatielandschap opnam en bundelde op het dubbelalbum 'Dialogue Dreams'. Een ruim één uur durend spektakel waarin korte verhaallijnen zich moeiteloos tot een fascinerend geheel ontwikkelen.

Jassepoes: Het is wellicht die geslaagde opeenvolging die maakt dat elke dialoog betekenis heeft. Als een rode draad loopt het pianospel van Huijbregts doorheen de verzameling duetten en duetjes. (...) Een dubbelaar die vooral sereniteit en schoonheid uitstraalt met nu en dan een stemverheffing of een moment van onrust of drukte.

Monsieur Délire (Canada) : ...l'intelligence et la sensibilité de Huijbregts, un musicien qui m'épate constamment. Bravo.

Cuadernos de Jazz (Spanje): uno de los aspectos más notables de Dialogue Dreams es la impetuosidad con que la que sus interpretes se lanzan de cabeza a los temas. De lo pasajero a lo encarnizado, de lo lírico a lo descarado, de la confluencia a la discusión, de lo transparente a lo inescrutable.


Over mijn CD Let me tell you

Schreef Ruud de Quay: "De schilder en musicus Nico Huijbregts (1961) laat op deze CD de piano trinkle-tinkelen als een schilderspalet: lyrische klanken, soms zeer gedompeld in stilte en nagalm: lang- en bedachtzaam. Om een paar tellen later de oren te verrassen met net ontdekte nieuwe hortende stroomstootjes uit de kieren van het klavier."

Schreef Klaus Hübner (
www.westzeit.de): "Wie vandaag de dag, zoals Nico Huijbregts deed, als debuut een CD met geïmproviseerde muziek uitbrengt, die weet precies wat hij doet. (...)Nico Huijbregts heeft slechts weinig klanklijnen nodig om, door herhalingen en citaten, een afbeelding van de grondidee met kleine vertakkingen te maken. Hem gelukken exacte uitbeeldingen in harmonische expressie, waarin hij kleine "wanklanken" verwerkt, om daarmee het verscheurde van een hedendaagse pianomuziek te onderstrepen."

Schreef Cees van de Ven (www.draaiomjeoren.com – aug. 2007): "Helder stromen zijn creatieve invallen van hoofd en hart via zijn handen naar het klavier. Met een mooi toucher, gebruik van gedoseerde dynamiek en een goed verhaal pakt hij je bij de lurven. Huijbregts is geen man van vingervlug of swingend pianospel op deze cd, maar maakt wel muziek om van te houden, deze geïmproviseerde pianomuziek van een authentieke en creatieve geest."

CompositiesComposities-nl.htmlComposities-nl.htmlshapeimage_6_link_0
VideoVideo-nl.htmlVideo-nl.htmlshapeimage_7_link_0
BiografieBiografie-nl.htmlBiografie-nl.htmlshapeimage_8_link_0
AgendaAgenda-nl.htmlAgenda-nl.htmlshapeimage_9_link_0
ContactContact-nl.htmlContact-nl.htmlshapeimage_10_link_0
Cd’sCds-nl.htmlCds-nl.htmlshapeimage_11_link_0
MuziekMuziek-nl.htmlMuziek-nl.htmlshapeimage_12_link_0

Pers

KunstKunst/Kunst.htmlKunst/Kunst.htmlshapeimage_13_link_0